Ayetullah Hatemi: Siyonist Rejim aptallık yaparsa Tel Aviv’i yerle bir ederiz / Suriye ordusunun eline sağlık

  • 11 Mayıs 2018
  • 1.114 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Siyonist Rejim aptallık yaparsa Tel Aviv’i yerle bir ederiz / Suriye ordusunun eline sağlık

Tahran Cuma Namazı Hutbeleri’nde konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle Trump’ın bu konuda ileri sürdüğü iddialarına işaret ederek, “Bu konudan birlkaç ders çıkarmamız lazım. Örneğin düşmanlara güvenmememiz gerektiğini öğrenmeliyiz, zira dini olmayan kimseler sahip oldukları değerlere bağlı kalmayarak yükümlülüklerini de yerine getirmezler” ifadelerinde bulundu.

ABD’ye hayır deyip arkasından da AB’ye evet sinyali vermenin ders alma konusuna ters olduğunu vurgulayan Ayetullah Hatemi sözlerini şöyle sürdürdü: Avrupa Birliği de sözlerini tutma konusunda ABD ile eşittir. Yatırım yapmaları gerekirken hiçbir şey yapmadılar daha. Füze programımızı bahane ederek uçak sektöründeki sözleşmeleri lağvettiler ve sonunda da İnkılap Rehberimiz onlarla bu konuları görüşmek için birkaç hafta süre tanıyarak olumlu bir sonuca varılmadığı takdirde milletin de bu anlaşmaya devam etmeyeceğini bildirdi.

Cuma Namazı Hatibi,düşmanların İran’ın İslam İnkılabı zaferinden önce olduğu gibi şimdi de güçsüz bir konumda yer almasını istediklerini belirterek şöyle dedi: Trump’ın konuşmasından da anlaşıldığı gibi onlar nükleer anlaşmadan ziyade ülkemizin kuvvetli olmasından korkuyor.

Ayetullah Hatemi hutbelerin bir diğer kısmında ise şu açıklamaları yaptı: Dolayısıyla da biz savunma kabiliyetimizi daha da geliştirmeliyiz; füze gücümüzü günden güne ilerleterek Siyonist Rejim’in uykusunu kaçırıp aptallık yapması takdirde Tel Aviv ile Hayfa’yı yerle bir edeceğimizi fark etmesini sağlamalıyız. Bu müzakerelerin tek olumlu yanı ise Rehberimizin dediği gibi ABD ile diyaloglara olumlu bakan kişilerin bile düşmanı iyi tanıması.

Suriye ordusunun Siyonist Rejim’in saldırılarına gerekli bir yanıt verdiğini açıklayan Ayetullah Ahmed Hatemi, “Keskin bir yanıt vererek siyonist yerleşim alanlarını hayalet kentlerine dönüştüren direniş ekseniyle Suriye ordusuna bu tribünden ellerinize sağlık demek istiyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.