Ayetullah Hemedani: Müslümanların vahdeti komploları bozar

  • 14 Kasım 2019
  • 611 kez görüntülendi.
Ayetullah Hemedani: Müslümanların vahdeti komploları bozar

İranlı büyük alimlerden Ayetullah Hüseyin Nuri Hemedani, Müslümanlar vahdetle düşmanların komplolarını ve hileli oyunlarını bozarak yüce hedeflerini ilerleyebileceklerini vurguladı.

Çarşamba günü Kum’da Çin Müslümanları Derneği Genel Sekreteri ile görüşen Ayetullah Nuri Hemedani İslam ümmetinin vahdeti ve Müslümanların düşmanların tefrika çıkarma çabaları karşısında uyanık olmaları zaruretine vurgu yaparak, İslam dünyasında coğrafi sınırın anlamı olmadığını, Müslümanlar dünyanın neresinde olursa olsun, kardeş olduklarını belirtti.

Düşmanlar hiç bir zaman Müslümanların maslahatını istemediğini kaydeden Ayetullah Nuri Hemedani, dünya Müslümanları her daim irtibatta olmaları ve dayanışmaları sayesinde İslami izzeti güçlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Hicri kameri 17 Rebiülevvel’e denk gelen 15 Kasım 2019, İslam Peygamberi -s- ve Şia Müslümanların altıncı İmam’ı Hz. Cafer Sadık’ın -s- veladet yıldönümü.

Ehl-i Sünnet Müslümanları Rebiülevvel’in 12’sini, Şia Müslümanlar da 17’sini İslam Peygamberi’nin -s- veladet günü bilmekte. Buna göre, İslam dünyasında vahdet öncülerinden biri olan İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni -ks- bu konudan Müslümanların birbirine kenetlenmesi ve birlik olması yolunda yararlanarak 12 – 17 Rebiülevvel günlerini “Vahdet Haftası” olarak adlandırdı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.