Ayetullah İmami Kaşani: Düşman çeşitli yollardan İslami nizama darbe indirme hedefindedir

  • 16 Mart 2018
  • 1.143 kez görüntülendi.
Ayetullah İmami Kaşani: Düşman çeşitli yollardan İslami nizama darbe indirme hedefindedir

Bu hafta Tahran’da cuma namazını kıldıran Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, düşmanların İran İslam cumhuriyetine darbe indirmek için siyasi, iktisadi, içtimai ve kültürel yollardan komplolarını hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, düşmanın İran’a karşı çeşitli komplolar oluşturduğunu açıkladı.
Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, “Düşman ülkemize karşı iki tür iş yapıyor; ilk olarak ıztırap ile güvensizliği geliştirmek istiyor, bunun arkasından ise ekonomik sorunları arttırmaya çalışıyor. Konuşmalarında Bismillah deyip sulta düzenine karşı olan bu meclisi tabii ki istemiyor” ifadelerinde bulundu.

Tahran geçici Cuma Namazı Hatibi ilaveten sözlerine şunları da ekledi: ”İslam İnkılabı’ndan önce ülkeye hakim olan ortam şimdiye dek devam etseydi, artık İran’dan herhangi bir şey geriye kalmazdı; bu yüzden de 40 senenin ardından 11 Şubat’ta gösteri gerçekleştiren halkımıza uğurlar olsun.”
Ayetullah İmami Kaşani sözlerinin sonunda ise şöyle dedi: ”Hepimiz ve özellikle de yetkililerimiz bir sürü görev ile yükümlü; düşman, yürütme, yargı ve yasama güçlerimizi istemiyor. Bizler ise halkımıza zaman ayırıp sorunların giderilmesi için uğraşmalıyız. İnkılap Rehberimizin dediği gibi her şeyin yapılması mümkün.”

Tahran cuma namazı hutbesinden önce de, cemaate hitaben konuşan İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu üyelerinden Hüccetülislam Gulamrıza Mesbahi Mukaddem, İran milletinin İslam inkılabıyla, bağımsızlık, hürriyet ve İslam Cumhuriyeti istediğini belirterek, siyasi bağımsızlığın tam olarak gerçekleştiğini ve hiç bir gücün İran’a dayatmada bulunamayacağını söyledi.

Bazı bölge ülkelerinin milyarlarca dolar silah satın almasına da temas eden Mukaddem, ordu ve İslam inkılabı muhafızlar ordusunun, eğitim, öğretim, teknoloji, savunma teçhizatları, silah ve mühimmat gibi konularda çok iyi yere geldiğini ve dış güçlere bağımlı olmaksızın ülkeyi düşmanlara karşı koruduklarını ve düşmanları İran aleyhindeki komplolarında caydırıcı olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.