Ayetullah Kirmani: Al-i Suud gibi canilerin kaderi Pehlevi Rejimi gibi olacaktır

  • 15 Ocak 2016
  • 869 kez görüntülendi.
Ayetullah Kirmani: Al-i Suud gibi canilerin kaderi Pehlevi Rejimi gibi olacaktır

Ayetullah Muvahhidi Kirmani, “Al-i Suud gibi canilerin kaderi Pehlevi Rejimi gibi olacaktır” dedi.

Bu haftaki Tahran Cuma Namazı Ayetullah Muvahhidi Kirmani’nin imamlığıyla eda olundu.

Okuduğu hutbelerde Pehlevi Rejimi’nin devrilmesine işaret eden Ayetullah Kirmani, “Bütün canilerin kaderi Pehlevi Rejimi gibidir. Onlar ya firar etmeli yada Saddam gibi kendi halkı tarafından idam edilmelidir. İnşaallah zalim İsrail, Amerika ve Al Suud Rejimi de de aynı kaderle karşı karşıya kalacaklar” dedi.

Amerikan askerlerin Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri tarafından göz altına alınması konusuna da değinen Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, “İran karasularına giren Amerikalılar bu işi yanlışlıkla yaptıklarını iddia ediyorlar. Lakin ben herhalde İran’ı tüm güçleriyle koruyan İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerine aferin diyorum” ifadelerini kullandı.

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, “Halk ve yetkililerin bilmesi gereken şu ki, Amerikalılar zorbalıktan çekinmeyecekler. Amerika hükümeti, tagut rejimdir. Zorbadır. Sözlerini tutmaz. ABD, yaptırımları kaldırsa bile başka bir gerekçeyle yeniden yaptırım uygulayacak. Dolayısıyla böyle zorba bir hükümetle ne yapmak gerekir?” açıklamasında bulundu.

İran Devleti’ne yönelik tavsiyelerde bulunan Ayetullah Muvahhidi Kirmani, “Bir karşı tavırla Amerika’ya ders verin. Onlara ciddi ve korkmaz bir hükümet olduğunuzu gösteriniz” diye ekledi.

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, Suudi Arabistan’ın bölgede işlediği cinayetlere değinerek, “Suudi Arabistan işlediği birçok cinayetlerle kesinlikle yenilgiye doğru yol alacaktır. Şeyh Nimr’in şehadeti bölge ve dünya genelinde protesto edildi. Bu zulümler Suudi hükümetinin bekasına son verecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.