Ayetullah Kirmani: Batı heyetleri ekonomik ilişkiler gerekçesiyle İran’a sızmak istiyor

  • 28 Kasım 2015
  • 844 kez görüntülendi.
Ayetullah Kirmani: Batı heyetleri ekonomik ilişkiler gerekçesiyle İran’a sızmak istiyor

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah Muvahhidi Kirmani, bu haftaki Tahran Cuma namazı hutbelerinde, Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’nun (GECF) 3’üncü zirve toplantısına değinerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ayağın tozuyla hiç vakit geçirmeden İmam Hamanei ile görüşmeye gittiğini söyledi.

Ayetullah Kirmani, “Birçok ülkenin devlet başkanları kendi bakaları için katiliam edip cinayetler işliyor. Suudi Arabistan’ın Yemen halkıyla ne yaptığına bir bakınız? Nedendir bu? Kendi iktidarını artırmak için. ABD ve Siyonist İsrail’in cinayetlerini de herkes biliyor. Birçok devlet başkanının politikası budur işte” ifadelerini kullandı.

İmam Hamanei’nin nüfuz konusundaki uyarılarına da işaret eden Ayetullah Muvahhidi Kirmani, “Bazı Batı ülkeleri nükleer anlaşmanın İran’da siyasi ve sosyal reformların uygulanmasına bir fısrat olacağını ileri sürüyor. Birkaç yıl öncesine kadar bir Amerikan İran’a geldiği zaman İnkılap karışıtı bir unsurla görüşmeye giderdi ve bu tavır halk arasında çirkin bir girişim olarak algılanırdı. Lakin şu an çeşitli Batı heyetleri ekonomik ilişkiler gerekçesiyle İran’ın kültür ve siyaset alanlarına sızmak ve kendi hemfikirlerinin de devletin farklı düzlemlerine sızmasını istiyorlar. Onlar bilmelidirler ki İnkılap Rehberi nüfuz yolunun kapalı olduğunu ve kesin kapalı kalacağını söylemişler” açıklamasında bulundu.

Rusya ve Türkiye arasındaki son olaylara de işaret eden Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, “Biz bu konuda akıllıca bir tavır almayı ve mevcut durumun iyileşmesini dileriz. Öte yandan taraflardan da sabırlı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.