Ayetullah Mekarim Şirazi: İslam Uleması Tekfirci Akımın Kökünü Kesmelidir

  • 29 Aralık 2015
  • 793 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: İslam Uleması Tekfirci Akımın Kökünü Kesmelidir

İran’ın taklid merci alimlerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, İslam ulemasının, vahdet ve dayanışma ile tekfirci düşüncenin kökünü İslam dünyasından atması gerektiğini söyledi.
,Ayetullah Şirazi, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile yaptığı görüşmede, bugün tekfirci inanca dayalı cereyanın tehlikesinin aslında İslam’ın esasını hedef aldığını ve bütün müslüman düşünürlerin, bu tehlikeli cereyanın kökünü vahdet ve işbirliğiyle kazması gerektiğini bildirdi.
Ayetullah Mekarim Şirazi, Muhammedi İslam’ın bugün dünyanın dört bir yerinde milyonlarca taraftar bulduğunu ama tekfirci hareketin müslümanların kanını akıtmak ve ülkelerin altyapılarını yıkıp yakmakta olduklarını ve onların bu girişimleriyle gerçekte İslam ve müslümanların çehresinin karalandığını hiç kuşkusuz bu durumun da İslam düşmanlarının müslümanlar aleyhindeki bir projesi olduğunu söyledi.
Ayetullah Mekarim Şirazi, İran ve Türkiye halkları arasında kültürel ve dini ortaklıkların olduğunu belirterek, iki ülke İslam alimlerinin İslam dünyası meselelerinde çok yakın görüşlere sahip olduklarını belirtirken, Türkiye’nin uzun geçmiş tarihiyle, İslam dünyasında ve dünya genelinde etkili bir ülke olduğunu söyledi.
Sözkonusu görüşmede Diyanet İşleri Başkanı da, tekfirci cereyanların ilmi merkezlere nüfuz etmelerinin önlenmesi gerektiğini belirterek, İslam alimlerinin işbirliği ve vahdet ile İslam dünyasından tekfirci hareketleri ortadan kaldırmaları, temizlemeleri gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.