Ayetullah Mekarim Şirazi: Vahabiliğin sonu yakındır

  • 20 Aralık 2019
  • 713 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Vahabiliğin sonu yakındır

İslam dünyasının tanınmış din alimleri ve taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, “Amerika’nın destekleri ve petro-dolarlar olmasaydı şimdiye kadar tekfircilerin yok olmuştu” söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Ayetullah Mekarim Şirazi dün, vahabiliği eleştiren aktivistlerden bir grup ile görüşmede, vahabiliğin sonunun yakın olduğunu söyledi.
Ayetullah Mekarim Şirazi tekfirci vahabilik tehlikesinin sadece Müslümanlara yönelik olmadığına işaretle, “vahabilik ürünü, tüm insanlığa tehlike olan IŞİD olduğunu” söyledi.
İslam alimi, tekfirci vahabiliğin Kur’an-ı Kerim’den seçmece yöntemi ile kendi düşüncelerine delil oluşturma yöntemine işaretle, “vahabiliğin sadece onların hedefleri ve isteklerine uygun olan ayetlere dayandıkları ve diğer ayetleri bir kenara bıraktıklarını” söyledi.
Alimlerin, din ve halk inancını korumakla görevli olduklarını söyleyen Ayetullah Mekarim Şirazi, vahabiliğin bazı boş ve yanlış iddialarla şialar ve ehlibeyti -as- izleyenleri, halk ve dünya kamuoyu nezdinde tahrip etmeye çalıştıklarını bu yüzden bu konuda uyanık olmak gerektiğini söyledi.
Ayetullah Mekarim Şirazi ayrıca tekfircilik ile kültürel mücadelenin askeri mücadeleye kıyasla öncelik olduğuna işaretle, “Eğer tekfiri düşünce sorgulanırsa, onlar ile askeri ve fiziki mücadele daha da kolaylaşır, gerçi günümüz tekfirciler çeşitli alanlarda yoğun şekilde zayıflamışlardır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.