Ayetullah Muvahhıdi Kirmani: Yeni cumhurbaşkanı ‘Velayet-i Fakih’e yüzde yüz bağlı olmalı

  • 19 Mayıs 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
Ayetullah Muvahhıdi Kirmani: Yeni cumhurbaşkanı ‘Velayet-i Fakih’e yüzde yüz bağlı olmalı

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, İran halkının güvenli bir ortamda sandık başına gidip özgür bir şekilde oylarını kullandığını belirtti.

Bu haftaki Tahran Cuma Namazı Ayetullah Muvahhıdi Kirmani’nin imamlığında eda edildi. Tahran Cuma Namazı’nda konuşan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, bugün ülke genelinde coşkuyla düzenlenmekte olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret ederek, seçimlerin önemini benimseyip herkesin kendi vazifesini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Bu bağlamda Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, “İran halkı güvenli bir ortamda sandık başına gidip özgür bir şekilde oylarını kullandı. Dünya İran’daki özgürlük ve güvenliğe imrenip gözleri kamaşmıştır. Bu kazanımlar inanç, beraberlik ve vilayete bağlılık sayesinde elde edilmiştir” ifadelerinde bulundu.

Seçmenlerin ülkenin dört bir köşesinde canlı ve aktif bir şeklilde seçimlere katıldığına da değinen Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, “Yeni cumhurbaşkanı seçildiği takdirde tamamen İnkılap Rehberi ile ‘Vilayet-i Fakih’e bağlı kalmalı. O, fakirlik ile yolsuzluğa karşı mücadele edip uygulamalarında yüzde yüz ‘Velayet-i Fakih’ çerçevesinde hareket etmeli” açıklamasını yaptı.

Ayetullah Muvahhıdi Kirmani sözlerini şöyle sürdürdü: Yeni cumhurbaşkanının düşmanlara karşı güçlü olması gerekiyor. Öte yandan ülkeyi direniş ekonomisinin aracılığıyla İslam İnkılabı’nın amaçlarına taşıma potansiyeline sahip olmalı.

UNESCO’nun “Eğitim 2030 Bildirgesi”ni de eleştiren Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, İnkılap Rehberi’nin tam zamanında bu bildirgenin riskleri hakkında tavsiyelerde bulunduğuna dikkati çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.