Ayetullah Rafsancani: Batı İran milletinin mantığı ve direnişi karşısında geri adım attı

  • 25 Ocak 2016
  • 783 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Batı İran milletinin mantığı ve direnişi karşısında geri adım attı
İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, İran milletinin mantık ve direnişinin Batıya geri adım attırdığını ve Batıyı müzakerelere çektiğini söyledi.

İSNA ajansına göre, Ayetullah Rafsancani, dün Tahran’da yaptığı açıklamada, Batılıların İran milletinin mantık ve direnişi karşısında İran aleyhindeki siyasetlerini değiştirmek ve İran gerçeklerini kabul etmek zorunda kaldıklarını belirterek, tehdit ve yaptırım yerine müzakereye geri döndüğünü söyledi.

Ayetullah Rafsancani, Fars Körfezi bölgesi ülkelerinde İranofobi siyasetinin gerçekte başka ülkelerin dayatması olduğunu belirterek, Fars körfezi ülkelerine İran aleyhindeki siyasetler yerine İran’la işbirliğine davet etti ve onların İran’la düşmanlığa dayalı siyasetlerinin onlar için de bölge ve uluslararası için de bir faydasının olmayacağını söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı ayrıca 26 şubat 2016 tarihinde yapılacak meclis genel seçimleri ve Bilgeler Meclisi seçimlerine temasla, İslam inkılabı rehberinin uyanıklığıyla, halk meclisinin oluşumu ve mantıklı bir hükümetin İran’ı istenilen seviyelere çıkarabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.