Ayetullah Rafsancani: İran bütün ülkelerle ilişkileri geliştirmekten yana

  • 12 Nisan 2016
  • 776 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: İran bütün ülkelerle ilişkileri geliştirmekten yana

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, İran’ın bütün ülkelerle ilişkileri geliştirmekten yana olduğunu söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, dün Tahran’da Estonya dışişleri bakanı Marina Kaljurand’ı kabulünde, İran’ın bütün ülkelerle ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek istediğini, öyle ki bu konuda ülkelerin küçük ve büyük olmasından ziyade onların kapasiteleri ve imkanlarının ilişkilerin gelişmesine zemin hazırladığını söyledi.

Rafsancani, Avrupa ülkelerinin mülteciler konusundaki tutumuna da işaretle, Avrupa ülkelerinin gerçekte mülteciler sorununu çözme konusunda uygun tutum sergilemediklerini halbuki İran’ın yıllardır Afgan ve Iraklı mültecilere ev sahipliği yaptığını söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, batılı medya kuruluşlarının aksine İran’ın kriz içindeki Ortadoğu bölgesinde güvenlik ve istikrar açısından iyi bir durumda olduğunu söyledi.

Estonya dışişleri bakanı da ülkesinin İran’la her alanda işbirliğini geliştirmek istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.