Ayetullah Rafsancani: Terörü yok etmek için uluslar arası işbirliğine ihtiyaç var

  • 28 Haziran 2015
  • 714 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Terörü yok etmek için uluslar arası işbirliğine ihtiyaç var

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, terörizmin yayılması ve terör eylemlerinin bütün dünya için ciddi bir tehdit olduğunu belirtip, bu uğursuz olguyu yok etmek için uluslar arası işbirliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Terör örgütü IŞİD’in Kuveyt ve Tunus’taki saldırılarını kınayan Ayetullah Haşimi Rafsancani, yalan yere İslami Hilafet iddiasında bulunan terör örgütü IŞİD’in mübarek Ramazan ayında, Şiiler, Sünniler ve Hıristiyanlara karşı saldırı talimatı verdiğini üzüntüyle dile getirdi.

Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı, teröristlerin, Kuveyt’te İmam Sadık –as- Camisinde namaz kılanlara saldırdığına işaretle, bu saldırıda 30 kadar insanın şehit olduğunu ve 200 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Terör eylemlerinin bugün Tunus ve hatta Fransa’ya kadar sıçradığını hatırlatan Ayetullah Haşimi Rafsancani, Fransa’daki saldırının ebadı küçük olmasına rağmen, siyasi gürültülerinin İslam ülkelerine göre daha yüksek olduğunu, Batı’nın Araplar ve Müslümanlarla işbirliği yapmasını istediklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.