Ayetullah Rafsancani’den siyonist İsrail’in cinayetleriyle ilgili açıklama

  • 13 Aralık 2016
  • 1.058 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani’den siyonist İsrail’in cinayetleriyle ilgili açıklama

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, siyonist İsrail rejiminin cinayetlerinden gaflet etmenin terörist grupların oluşmasının faktörlerinden biri olduğunu söyledi.

Ayetullah Rafsancani,  dün Tahran’da Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ı kabulünde, Filistin halkının dünyanın en mazlum halkı olduğunu belirterek, ”bölge ülkeleri ve hatta dünyada halkçı hareketlerin kökünün ve bölge halkının uyanışının neredeyse Filistin halkı aleyhindeki zulümle irtibatlı olduğunu söyledi.

Ayetullah Rafsancani, Taliban, el’Kaide, IŞİD, En’Nusra, Boko Haram ve bunlar gibi onlarca terör örgütünün oluşturulmasının, siyonistlerin cinayetlerine yönelik gafletin ve Filistin halkının ülkelerini desteklemedeki sapmanın bir sonucu olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Ramazan Abdullah Şallah da, bölgede güvensizlik ve siyasi gelişmeler hakkında  açıklama  yaparken, müslümanların ortak düşmana dikkat etmeleri yerine Filistin Meselesi’ni unuttuklarını söyledi.

Ramazan Şallah, Suriye’nin parçalanmasını direniş ekseninin  zayıflatılması yönünde bir komplo olarak niteledi ve ”maalesef bazı Arap ülkeleri, siyonist rejim İsrail’in komplolarının  taşeronluğunu yapmaktadırlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.