Ayetullah Şahrudi: Irak’ı parçalama komplosu, tehlikeli bir ihanettir

  • 07 Ekim 2017
  • 1.056 kez görüntülendi.
Ayetullah Şahrudi: Irak’ı parçalama komplosu, tehlikeli bir ihanettir

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Şahrudi; Irak’ı parçalama ve Kürdistan bölgesinde yeni fitne çıkarma çabalarından dolayı üzüntü duyduğunu dile getirerek, bu komployu bölge ve İslam dünyası için büyük bir ihanet olarak niteledi.

Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Mahmut Haşimi Şahrudi bugün yaptığı açıklamada; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin düzenlediği ayrılık referandumuna işaretle, ABD ve Siyonist rejimin bölgedeki tehlikeli fitne ve girişimin sahneye sürücüleri olduğunu ve bölgede yeni bir İsrail kurmak istediklerini kaydetti.

Ayetullah Haşimi Şahrudi; ABD bir yandan referanduma karşı çıkarken diğer yandan arkadan bu planı desteklediğini ve Bağdat’ı uzlaşmaya zorladığını vurguladı.

Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı ayrıca; İran ve Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin bu yeni fitneyi kati biçimde reddettiklerini ve buna karşı ilkeli pozisyon ortaya koyduklarını ifade etti.

Ayetullah Haşimi Şahrudi sözlerinin devamında; Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ölümünden dolayı taziyede bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.