Azerbaycan Basın Sözcüsünden ABD’ye Yanıt Geldi…

  • 04 Aralık 2014
  • 1.006 kez görüntülendi.
Azerbaycan Basın Sözcüsünden ABD’ye Yanıt Geldi…

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Basın Sözcüsü Gasımov ABD’ye sert çıktı: “Siz,kendi ülkenizdeki insan hakları ihlallerine bakın!”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki’nin, günlük basın toplantısında yaptığı, “Azerbaycan hükümetinin uluslararası yükümlülük ve görevlerini yerine getirmemesinden giderek daha da derinden endişe duyuyoruz. Azerbaycan hükümetini, kendi vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerine saygı duymaya ve onlar için özgür ifade ortamı sağlamaya çağırıyoruz” açıklamalarına, Azerbaycan’dan yanıt geldi:

“Azerbaycan’la ilgili gerçek dışı yorumda bulunmak yerine, kendi ülkesinde yapılan insan hakları ihlallerine, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına bakmasını tavsiye ederim. ABD’nin farklı bölgelerinde ırkçılık, barışçıl göstericilere karşı polisin sert müdahalesi, sokaklara askeri araçların çıkartılması, biber gazı kullanılması, işkence, toplu tutuklamalar gibi olaylar yaşanıyor. Ferguson olayları bu durumu açıkça göstermiş oldu. ABD’de ifade özgürlüğü alanında büyük sorunlar var. Basın yayın kurumlarında objektif görüş bildiren gazetecilerin baskılarla yüzleşmesi ve işten atılması halleri yaşanıyor. Temel hak ve özgürlüklerin ihlal edilmesi konusunda çok sayıda örnek gösterebiliriz. Azerbaycan ise bağımsızlığını yeni kazanmış ve Ermenistan’la savaş durumunda olmasına rağmen, demokratik gelişme yolunda büyük başarılar elde etmiştir. Hükümet bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Psaki’yi bu gerçekleri görmeye ve doğru olmayan bilgilere dayanarak yorum yapmaktan kaçınmaya davet ediyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.