Azerbaycan İslam Partisi Lideri Mövsüm Samedov Süresiz Açlık Grevine Başladı

  • 31 Ağustos 2016
  • 730 kez görüntülendi.
Azerbaycan İslam Partisi Lideri Mövsüm Samedov Süresiz Açlık Grevine Başladı

Bir süredir Azerbaycan’da tutuklu olan AİP lideri Mövsüm Samedov 26 Ağustos’ta yapılan Anayasa değişiklileri referandumunu protesto etmek amacı ile süresiz açlık grevine başladı.

Bir süredir Azerbaycan’ın Konubustan şehri Cezaevinde tutuklu olan Mövsüm Samedov islaminsesi’den Yalçın İmanov’a konuştu, Azeri siyasi lider, anayasada gerçekleştirilecek değişiklikler ile ülkede dikta yönetiminin resmileşeceğini belirtti.

Haberde, ülkede yapılan Anayasa değişikliklerine başka bir şekilde itiraz edemediği için açlık grevine başlayan Azerbaycan İslam Partisi lideri’nin, “ Ülkede yaşanan üm gelişmelerde hem Allah, hem de tarih karşısında her biriöiz sorumluluk taşıyoruz. Bu gün referanduma itiraz ettiğimiz için hapse atıldıysak yarın b,z, başka ithamlarla mahküm edecekler” ifadelerine yer verildi.

Azeri internet sitesinde yer alan Mövsüm Samedov hanerinde AİP liderinin “ Esas odur’ki, toplum siyasi olaylara sessiz kalmasın. Referanduma karşı sessiz kalınması beni çok rahatsız ediyor. Bu referandumun bu kadar sessiz bir ortamda itiraszız gerçekleşiyor olması Azerbaycan halkının son gururununda elinden alınmasıdır. Her bir Azerbaycan vatandaşını kanunların izin verdiği çerçevede bu referandumu protesto etmeye davet ediyorum.Biz adalet sahibi bir devlet istiyoruz, bu gün Azerbaycan halkının milli birliğe ihtiyacı var. Ben halkıma şöyle seslenmek istiyorum; Gelin birlikte yaşayalım, Zalimin zulmünde ilk sırada olan mazlum günahkardır” sözleri dikkat çekti.

Söz konusu haberde “ Mövsüm Samedov, bu eylemi ile hemçinin,Tale Bağırzade ve Nardaran olaylarından dolayı tutuklularına yapılan kötü muamele işgence ve kanunsuzluğa da itiraz anlamına geldiğini söyledi, Ceza evi koşullarında da oruç tuttuğu için açlık grevinin kendisini rahatsız etmediğini belirtti” cümlelerine yer verildi.

Samedov’un Cezaevi yönetimine ilettiği , “eylemi doktor gözetiminde devam etme” talebine Cezaevi yönetiminden henüz yanıt gelmediği alınan haberler arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.