Azerbaycan’da Eğitim Gören İranlı Öğrenciler Hocalı Katliamını Kınadılar

  • 23 Şubat 2016
  • 1.170 kez görüntülendi.
Azerbaycan’da Eğitim Gören İranlı Öğrenciler Hocalı Katliamını Kınadılar

Azerbaycan’da eğitim gören İranlı öğrenciler Hocalı katliamını andı. 24 yıl önce Azerbaycan Karabağ’da – nüfusu 7000 kişi olan Hocalı’da benzeri görülmemiş korkunç bir soykırım olayı yaşandı. Ermeni silahlı birliklerinin yaptıkları bu vahşet sonucu 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere 613 sivil acımasızca katledildi, 1000 kişi yaralandığı, 1275 kişi esir aldındığı olayda 150 kişi ise kayboldu.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı işgalci ve soykırım politikasının bir parçası olan, uluslararası hukukun normlarının ihlali ile sonuçlanan Hocalı Soykırımı, Ermeni milliyetçilerinin ve onların patronlarının Azerbaycan halkına karşı uzun süre devam eden etnik temizlik ve soykırım politikasının korkunç bir örneğiydi.

Hocalı soykırımı uluslararası alanda ikili standartlara müsade etmeden, uluslararası hukuk norm ve ilkelerine uygun olarak uluslararası komisyon tarafından araştırılmalı, yetkili uluslararası kurumlar tarafından soykırım eylemi olarak tanınmalı, suç işleyenlere karşı yaptırımlar uygulanmalıdır.

İran halkı Hocalı faciasını 24 yıldır Azerbaycan halkı ile beraber aynı zamanda ; konferanslar, etkinlikler, sergiler organize ederek anmaktadır.

Biz, İranlı öğrencilerin Bilimsel Kültürel ve Spor Birliği olarak, yirminci yüzyılda en ağır uluslararası terör suçlarından biri olarak kabul ettiğimiz Hocalı faciası kurbanlarının hatırasını derin hürmetle yad ediyor ve insanlığa karşı işlenen her türlü tüm cinayetleri kınıyoruz. Emin olduğumuzu belirtmek istiyoruz ki, er ya da geç hak yerini bulacak ve Hocalı soykırımını işleyen caniler kendi cezalarına ulaşacaklardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.