BAE yine haddini aştı, İran’ı suçladı

  • 30 Eylül 2018
  • 1.398 kez görüntülendi.
BAE yine haddini aştı, İran’ı suçladı

Ülkesi Yemen’de her türlü cinayeti işlemekten çekinmeyen Birleşik Arap Emirlikleri BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al-i Nahyan, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik suçlama dizisinin devamında Tahran yönetimini kuşatma altında bulunan Yemen’e silah göndermekle suçladı.

BM Genel Kurul zirvesinde konuşan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al-i Nahyan, Yemen ordusu ve halk güçlerine bağlı füze birliğinin Yemen topraklarını savunmak üzere Suudi Arabistan’a fırlattığı füzelerin İran’a ait olduğunu iddia etti.

BAE ve Suud rejimi son aylarda sürekli İran İslam Cumhuriyeti’ni Yemen’e silah göndermekle suçlamaya çalışıyor. Ancak Yemenli yetkililer bu iddialara gösterdikleri tepkide, Yemen ordusunun savunma ve füze gücü tamamen yerli imkanlarla geliştirildiğini ve kuşatmaya rağmen her geçen gün daha da geliştirildiğini belirtiyor.

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al-i Nahyan yaftaları ve iddialarının devamında ayrıca Fars Körfezi’nde İran İslam Cumhuriyeti’ne ait olan Büyük Tonb, Küçük Tonb ve Ebu Musa adaları BAE’ine ait olduğunu iddia etti.

Oysa BM belgelerine göre söz konusu üç ada İran İslam Cumhuriyeti topraklarının ayrılmaz birer parçasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.