Bağdat’ın Yeşil bölgesinde eylemler son buldu

  • 02 Mayıs 2016
  • 844 kez görüntülendi.
Bağdat’ın Yeşil bölgesinde eylemler son buldu

Mukteda Sadr yanlısı eylemcilerin Bağdat’ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye girerek başlattığı eylem ikinci gününde sona erdi.

Yeşil Bölge’deki eylemin organizatörleri tarafından yazılı açıklamada, “Protestonun organizasyon komitesi göstericilerin Yeşil Bölge’den çekildiğini duyurmaktadır” denildi.

Hz. İmam musa Kazım (as)ın şehadet yıl dönümü dolayısıyla geçici olarak bu bölgeden çıkıldığının vurgulandığı bu bildiride şehadet yıl dönümü merasimlerinin tamamlanması ardından siyasi reform taleplerini takip etmek için tekrar yeşil bölgeye geleceklerini vurguladılar.

Eylemcilerden bir grup daha önce parlamento içine girerek burada bir takım tahribat oluşturmuş ve bunun ardından Bağdat’ta olağanüstü hal ilan edilmişti.

Öte yandan Irak’ın başkenti Bağdart’taki Yeşil Bölge’de eylemler sürerken Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni ile telefonda görüşmüştü.

Görüşmenin ardından İbadi’nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Medeni’nin İbadi’nin reform adımlarını desteklediklerini belirterek bunu ‘cesurca ve öncü adım’ olarak nitelendirdiği aktarılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.