Bağdat’tan ABD’ye Tepki

  • 28 Ekim 2017
  • 1.154 kez görüntülendi.
Bağdat’tan ABD’ye Tepki

Irak Dışişleri Bakanı Sözcüsü; Amerika Dışişleri Bakanı Sözcüsünün Haşdi Şabi Komutan Yardımcısına yönelik yaptığı açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade edip, Haşdi Şabi’nin Irak Silahlı Güçleri Genel Komutanlığı emri altında Irak güçlerinin ayrılmaz bir parçası olduğu açığa çıkmış bulunmaktadır dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Sözcüsü Ahmed Mahcub, Amerika Dışişleri Bakanı Sözcüsünün Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Muhendisi’ye dair yaptığı açıklamaya cevapla: “Amerika Dışişleri Bakanı Sözcüsünün yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Muhendisi’den terörist olarak bahsetmesine şaşırdık.” denildi.

Irak Dışişleri Bakanı Sözcüsü: “Haşdi Şabi, Irak Silahlı Güçleri Genel Komutanlığı emri altında Irak güçlerinin ayrılmaz bir parçasıdır.” vurgusunda bulundu.

Ahmed Mahcub; “Haşdi Şabi diğer güçlerle beraber cesur bir şekilde mücadele vermekte ve Irak’ta terörizmle mücadelede birçok fedakarlık yapan el-Muhendisi de bu yasal ve mücadeleci teşkilatın komutan yardımcısıdır.”

Mahcub devamında: “Amerika Dışişleri Bakanı Sözcüsünün açıklamalarını reddetmekle beraber Amerika içinde Haşdi Şabi kahramanlarının da bulunduğu tüm Irak bireylerinin Irak’ta teröre karşı verilen savaşı desteklemekte… Amerika Dışişleri Bakanlığının bu tür gerçek olmayan açıklamalarını gözden geçirmesini istiyoruz.” dedi.

Bu rapora göre; Amerika Dışişleri Bakanı Sözcüsü Heather Nauert, Perşembe günü yaptığı bir açıklamada Ebu Mehdi el-Muhendisi’den “terörist” olarak bahsetti.

Haşdi Şabi, Amerika Dışişleri Bakanı Sözcüsünün bu açıklamasını “doğrudan bir tehdit” olarak değerlendirdi ve onu Ebu Mehdi el-Muhendisi’ye yönelik yapılacak her türlü saldırıdan sorumlu tutacaklarını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.