Bahr: “Esirleri Kurtarmak İçin Direniş Grupları Ellerinden Geleni Yapacaklar”

  • 15 Şubat 2015
  • 793 kez görüntülendi.
Bahr: “Esirleri Kurtarmak İçin Direniş Grupları Ellerinden Geleni Yapacaklar”

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Filistinli grupların işgal zindanlarında tutulan esirleri özgürlüğe kavuşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve bu konunun direniş gruplarının önceliklerinin başında geldiğini söyledi.

Bahr, Filistin Parlamentosu üyelerinden oluşan bir heyetle birlikte Rafah kentinde işgal zindanlarından serbest bırakılan esirler Eşref Avad ve Musa Ebu Hamed’i ziyaret etti. Özgürlüğe kavuşan esirlerden Avad’ın işgal zindanlarında 8 yıl ve Ebu Hamed’in ise 7 kıl yattığı ifade edildi.

Filistinli esirlerin işgal zindanlarından çıkarılmasının tüm grupların görevi olduğunu belirterek, direniş gruplarından her türlü yola başvurarak işgal zindanlarında hiçbir Filistinli bırakmamalarını istedi.

Bahr, “Filistin topraklarının tümünü işgalden kurtarana ve gasp edilen haklarımızı geri alana kadar Filistin Parlamentosu olarak direnişin her türlüsünü desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Filistin halkının esirler konusunda birlik olduğunu ve esirlerin kendilerini değil Filistin halkını savunduğunu belirten Bahr, esirleri serbest bırakması için işgal rejimine baskı uygulanması çağrısında bulundu.

Filistin Parlamentosu Başkanı, işgal güçlerinin esirlere yönelik ihlalleri karşısında insan hakları örgütlerinin ve uluslararası toplumun sessizliğini de eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.