Bahreyn Halkı Canını Ve Değerlerini Savunmak İçin Silahlı Mücadele Hakkına Sahiptir

  • 17 Ocak 2017
  • 1.396 kez görüntülendi.
Bahreyn Halkı Canını Ve Değerlerini Savunmak İçin Silahlı Mücadele Hakkına Sahiptir

Bahreyn İslami Vefa Hareketi Sözcüsü, Bahreyn halkının kanının, canının ve değerlerinin korunması için silah kullanılması gerekliliğinin açık delillerinin olduğuna inanıyoruz.

Bahreyn İslami Vefa Hareketi Sözcüsü Seyyid Murteza El-Sindi Tesnim Haber’e verdiği röportajda, Al-i Halife rejimine karşı silahlı mücadele ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: Biz Bahreyn halkının kendini savunmak için silah kullanma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz ve ne yazık ki son yıllarda halkın barışçıl gösterilerinin zulmü uzaklaştırma ya da haklarını alabilmeleri noktasında bir faydası olmamıştır.

Yine katliamcı Al-i Halife Hanedanı’nın rejimden uzaklaştırılmasını gerektiren deliller de vardır. Halife Hanedanı’nın yakın zamanda üç genci idam ederek işlediği cinayet, Bahreyn halkının kanına saygısızlıktır bu, son yıllarda kullanılan sistemin değişmesinin gerektiğinin bir göstergesidir. Al-i Halife Hanedanı’nın halka karşı uyguladığı cinayetlerin son bulması için biz tüm bunları halka anlatıyoruz. Mevcut şartlar bir yandan meydanlarda gösterilere katılmamızı ve öte yandan askeri mücadele için hazırlanmamızı gerektiriyor.

İslami Vefa Hareketi sözcüsü daha sonra kendisine yöneltilen “Acaba Al-i Halife Hanedanı’na karşı silahlı mücadele hazırlığı var mıdır?” sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: Biz Bahreyn halkının kanının, canının ve değerlerinin korunması için silah kullanılması gerekliliğinin açık delillerinin olduğuna inanıyoruz.

El-Sindi son olarak Bahreynli yöneticilerle silahlı mücadelenin nasıl olacağı konusunda şu açıklamalarda bulundu: Bu, Bahreyn halkının değerlendirebilecekleri ve anlayabilecekleri bir konudur ve bu yolda adım atmamız için şuan gerekli şartlar mevcuttur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.