Bahreyn halkından Siyonist heyetin ziyaretine itiraz

  • 16 Nisan 2019
  • 1.384 kez görüntülendi.
Bahreyn halkından Siyonist heyetin ziyaretine itiraz

Bahreyn halkının yoğun muhalefeti nedeni ile Siyonist İsrail’den bir heyet Maname ziyaretini iptal etmek zorunda kaldı.

Korsan rejim İsrail ile ilişkiler bölgede bazı Arap yöneticiler için sorun haline gelmiştir. İşgalci İsrail rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesi ve ardından alenileşmesi, Amerika patentli asrın anlaşmasının eksenlerinden biridir. Bu konu halk ve korsan rejim ile resmi ilişkiler kurmaktan yana olan Arap yöneticiler arasında derin görüş ayrılıklarına sebep oldu.
Arap yöneticiler Amerika’nın baskıları altında açıkça korsan rejim ile resmi ilişkilerin kurulmasına destek verirken halk ise düzenledikleri yoğun gösterilerle bu konudaki muhalefetlerini açıkça dile getiriyorlar.
Bahreyn, Siyonist İsrail ile resmi ilişkilerinin alenileşmesinde ciddi iradeye sahip olan hanedan yönetimlerinden biridir fakat ülke halkı ise bu konuya kesin bir şekilde muhalefet ediyorlar. Son yıllarda korsan rejimin Bahreyn halkının itirazlarına karşı Maname yönetimine destek verdiğine dair bir çok açıklama ve haber yayınlanmıştır.
Baheyn din alimlerinden ve Amel İslami Cemiyeti Genel Sekreteri Abdullah Salih bu bağlamda, “İngilizler, Amerikalılar ve Siyonistlerin Bahreyn güvenliğinin yönetimini uhdelerinde bulundurduklarını” vurguladı.
Buna ilaveten Bahreyn vatandaşlarının haklarını çeşitli şekillerde ihlal eden Al-ı Halife rejimi de dünya tarafından baskıya maruz kalmamak için Amerika ve Yahudi lobi üzerinde özel hesap açmıştır. Bu yüzden Al-ı Halife de korsan rejim ile resmi ilişkiler kurmak için özel çaba harcıyor.
Geçtiğimiz yıl Al-ı Halife hanedanı danışmanlık görevinden istifa eden Britanya’nın eski Maname elçisi Piter Ford , Bahreyn hükümetinin korsan rejim ile ilişkileri normalleştirme çalışmaları hakkında, Siyonist rejime karşı Bahreyn tutumunun, bu ülkede insan haklarının ihlal edilmesi nedeni ile ülke içindeki vahim durumdan kaynaklandığını belirtti.
Bu arada Al-ı Halife’nin Al-ı Suud siyasetlerini izlediği ve Al-ı Suud’un da korsan rejim ile ilişkileri resmileştirmeye çalıştığı, bilinen bir gerçektir; gerçi Arabistan bölge ve ülke içindeki itirazlar nedeni ile korsan rejim ile ilişki hızını azaltmak mecburiyetinde kaldı.
Fakat önemli olan mesele ise, Bahreyn halkının şimdiye kadar gösterdikleri muhalefetle Maname’nin Siyonist rejim ile ilişki kurmasına engel olmalarıdır. Bu bağlamda Bahreyn halkı son günlerde girişimcilik konferansına katılmak için korsan İsrailli bir heyetin ülkelerine ziyaretine karşı gösteri düzenlediler.
Söz konusu heyet Siyonist rejim ekonomi bakanı Eli Kohen başkanlığında Maname’ye gidecekti. Gerçi Al-ı Halife rejimi Bahreyn parlamentosunun muhalefeti nedeni ile korsan rejim heyeti ziyaretinin iptal edildiğini duyurdu, fakat el-Meyadin TV kanalı Bahreyn halkı itirazları ve başkentte sokak gösterilerin düzenlenmesinin Siyonist rejim heyetinin ziyaretinin iptal edilmesine sebep olduğunu duyurdu.
Görünüşe göre Arap ülkelerinde iki hafta içinde Cezayir ve Sudan’da iki yönetimin devrilmesine sebep olan Arap ülkelerinde halkın ikinci tur ayaklanmaları, Al-ı Halife rejiminin endişelenmesine sebep olmuştur. Bu yüzden son 8 yılda halkın taleplerine kayıtsız kalan Al-ı Halife rejimi halkın kesin talebi üzerine korsan rejim heyetin ziyaretini iptal etmek zorunda kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.