Bahreyn Halkının Şeyh Kasım’a Destek Gösterileri Sürüyor

  • 08 Temmuz 2016
  • 901 kez görüntülendi.
Bahreyn Halkının Şeyh Kasım’a Destek Gösterileri Sürüyor

Bahreyn halkı Şeyh İsa Kasım’a destek vermeye devam ediyor.

El-Alem haber kanalının bildirdiğine gör bahreyn halkı dün Şeyh İsa Kasım’ın Maname’nin ed-Der’az bölgesindeki evi önünde düzenledikleri gösteride, Şeyh Kasım’ın vatandaşlık hakkının Al-ı Halife tarafından alınmasını protesto ettiler.

Bahreynli göstericiler yönetimin aldığı karardan vazgeçinceye kadar gösterilerine devam edeceklerini vrugularken, inkılap sırasında hayatını kaybedenlerin intikamını alıncaya kadar halk gösterilerinin devam etmesini istediler.

Bahreynliler ayrıca siyasi tutukluların da serbest bırakılmasını talep ettiler.

Bu arada 14 Şubat Devrimi Gençler Koalisyonu ve Hakları Hareketi de halkın bugün çeşitli noktalarda Al-ı Halife rejiminin fırkacı siyasetlerine karşı düzenlenecek gösterilere katılmalarını istedi.

14 Şubat Devrimi Gençler Koalisyonu ve Hakları Hareketi, Al-ı Halife rejimin halkın oturma eyleminde yorulmasını umduğunu fakat bu arzusunun asla gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Bilindiği üzere Al-ı Halife rejimin son günlerde seçkin alim Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlık hakkını iptal etme kararı, ülke halkı, partileri ve din alimleri tarafından şiddetle kınandı.

Bahreyn 14 şubat 2011 tarihinden itibaren halkın Al-ı Halife karşıtı gösterilere sahne olmakta. Halk ülkede özgürlük ve adaletin ağlanmasını, ayrımcılığa son verilmesini ve halk tarafından seçilen bir yönetimin iş başına gelmesini istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.