Bahreyn’de baskı ve diktatörlük siyasetlerine tepki

  • 14 Temmuz 2016
  • 773 kez görüntülendi.
Bahreyn’de baskı ve diktatörlük siyasetlerine tepki

Uluslararası ve Bahreyn’den 26 insan hakları savunucusu örgüt, Bahreyn’li insan hakları savunucusu Nebil Receb’in serbest bırakılmasını istediler.

Bahreyn’de 26 sivil toplum kurulu dün yayınladıkları ortak bildiride Nebil Receb’in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Bahreyn rejimini insan haklarına bağlı kalmaya davet eden sözkonusu bildiride, BM ve insan hakları kuruluşlarının da talebi doğrultusunda Nebil Receb’in bir an önce serbest bırakılmasına vurgu yapıldı.

Nebil Receb, yönetim aleyhindeki açıklamalarından ötürü tutuklanmış ve hapse atılmış ve dün duruşması vardı.

Bahreyn insan hakları merkezi başkanı Nebil Receb’in duruşması 2 Ağustos tarihine ertelendi.

Bahreyn’de dikta rejimin halkın demokratik taleplerine yönelik baskıcı siyasetleri devam ederken Bahreyn insan hakları merkezi başkanı Nebil Receb’in avukatı Muhammed el’Habeşi, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, Nebil Receb’in serbest bırakılması talebiyle yaptıkları talebin mahkeme tarafından reddedildiğini ve Nebil Receb’in duruşma tarihinin 2 ağustos tarihine ertelendiğini bildirdi.

El’Habeşi, Bahreyn genel savcılığının, Nebil Receb’i, ‘2015’te ülkeyle ilgili yalan haberler yayma’ ithamıyla dosya açtığını ve bunu yüksek cinayet mahkemesine gönderdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Nebil RecebHaziran ayında tutuklanmıştı. Öte yandan Bahreyn halkının halen Şeyh İsa Kasım’ın evi önündeki oturma eyleminin devam ettiğini bildirmekteler. Bununla ilgili olarak da ülkenin muhtelif şehir ve kasabalarında da halk hareketlerinin devam ettiği ve yönetimin insan haklarını ihlal edici siyasetlerinin kınandığı belirtilmekte.

Bilindiği üzere Bahreyn halkı 14 Şubat 2011 tarihinde, despot, dikta yönetime karşı kıyam etmiş, ülkede özgürlük ve adaletin sağlanması, ayrımcılık ve ırkçılığın giderilmesi, halk tarafından benimsenecek bir sistem ve halkın oylayrıyla seçilecek bir yönetimin iktidara gelmesini istemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.