Bahreynli Tutuklular İçin Hüseyni Merasimi Yasaklandı

  • 30 Eylül 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
Bahreynli Tutuklular İçin Hüseyni Merasimi Yasaklandı

Bahreyn Hak Hareketi Sözcüsü, Al-i Halife güvenlik güçlerinin İmam Hüseyin (a.s) için şehadet yıldönümünde tutukluları matem merasimi düzenlemek ve hatta ağlamaktan men ettiğini duyurdu.

Bahreyn Hak Hareketi Sözcüsü Abdul-Gani Hançer, Tesnim Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Al-i Halife rejiminin Bahreyn’de Hüseyni (a.s) etkinliklerini kısıtladığını belirterek, güvenlik güçlerinin ayrıca Aşura sembolleri ve bazı tekkeleri tahrip etmeye devam ettiğini vurguladı.

Bahreyn’de Aşura yas merasimlerinin sadece belli bir kesim ile sınırlı olmadığını ifade eden Hançer; bütün Bahreyn halkının Şehitler Efendisi’nin (a.s) için düzenlenen matem merasimlerine katıldığını kaydetti.

Aşura merasiminin Bahreyn’deki geçmişinin Al-i Halife rejiminden öncesine dayandığına dikkat çeken Bahreynli kaynak; rejim güçlerinin Aşura simgelerine saldırmak, din adamları ve meddahları tehdit etmek suretiyle halk için alanı daraltarak, Bahreyn’de Şiiler ile Ehl-i Sünnet mensupları arasındaki mesafeyi arttırdığını ifade etti.

Bahreyn Hak Hareketi Sözcüsü Tesnim Habere verdiği röportajın devamında; her türlü yas merasiminin Al-i Halife güçlerince bastırıldığını ifade ederek, Al-i Halife’nin başka bir girişimde bütün cami imamlarını Şeyh İsa Kasım için duada bulunmayı yasakladığını sözlerine ekledi.

Bugün de rejimin talimatı doğrultusunda Hoca Camii’nde Aşura merasiminin düzenlenmesinin yasaklandığı haberini duyduklarına dikkat çeken Hançer; Bahreyn halkının bu tür yasaklara karşı tepki göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Bahreyn Hak Hareketi Sözcüsü sözlerinin son kısmında; Bahreynli gençlerin Al-i Halife uşaklarınca Aşura sembollerinin tahrip edilmesine tepki göstererek direndiklerini ve bazı noktalarda güvenlik güçleri ile halk arasında çatışma yaşandığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.