Bakü: İran bölgede istikrarın sağlanmasını destekliyor

  • 17 Ekim 2020
  • 5.351 kez görüntülendi.
Bakü: İran bölgede istikrarın sağlanmasını destekliyor

Azerbaycan cum. dışişleri bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İran İslam cumhuriytinin bölgede barışın sağlanmasında payına düşeni yerine getirdiğini ve bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasına destek verdiğini belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Azerbaycan cum. dışişleri bakanlığı İran’ın her zaman Azerbaycan cumhuriyetinin toprak bütünlüğünü ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bildirilerine destek verdiğine işaretle Tahran yönetimi tarafından açıklanan resmi siyaseti desteklediğini duyurdu.
Azerbaycan cumhuriyeti cumhurbaşkanı İlham Aliyev de dün İran’ın kara ve hava sınırlarını Ermenistan’a silah sevkiyatına kapattığına işaretle, İran’ı takdir ederek şükranlarını bildirdi.
Aliyev ayrıca İran’ın Karabağ münakaşasına karşı tutumunun “adilane” olduğunu duyurmuştu.
27 Eylül tarihinde Azerbaycan cum. ve Ermenistan arasında Karabağ münakaşası üzerine başlayan çatışmalar nedeni ile 9 Ekim tarihinde Moskova’da ateşkes anlaşmasına varıldı. Fakat ateşkes birkaç saatten fazla sürmedi.
Aralarında İran’ın da bulduğunu bir çok ülke çatışmaların durması ve iki ülke arasında görüşmelerin başlamasını istemiştir.
İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif de Azeri ve Ermeni mevkidaşları ile ayrı ayrı yaptığı telefon görüşmede ateşkesin sağlanması için İran’ın tüm kapasitelerini kullanmaya hazır olduğunu duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.