Balıkesir’de 36 göçmen cesedi sahile vurdu

  • 06 Ocak 2016
  • 761 kez görüntülendi.
Balıkesir’de 36 göçmen cesedi sahile vurdu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan botun batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 36 olduğu bildirildi.

Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan bilgiye göre, dün saat 08.06’da Altınova Mahallesi Madra Çayı sahilinde jandarma tarafından cesetler alındığı ihbarı üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik botu, denizden ve kayalıklar üzerinden 5 göçmeni sağ kurtardı, 7 göçmenin cesedini buldu.

Bölgede, jandarma birimleri tarafından yapılan kıyı taramalarında da 7 göçmen kurtarıldı, 29 göçmenin cesedine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir helikopter ile 3 botun yaptığı arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ölen göçmenlerin Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeli göçmenler olduğu bildirildi.

BM’lere göre 2015 yılında çoğu Suriyeli olmak üzere 650 bin göçmen Türkiye üzerinden deniz kanalıyla Avrupa ülkelerine gitmek için Yunan adalarına gitti.

BM, bu amaçla yola çıkan mültecilerden içlerinde çok sayıda çocuğun da olduğu binlerce kişinin denizde can verdiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.