Barzaniye Bağlı Gizli Komite Muhaliflerini Susturmak İçin Rudaw Kanalına Saldırı Düzenletti

  • 25 Haziran 2016
  • 776 kez görüntülendi.
Barzaniye Bağlı Gizli Komite Muhaliflerini Susturmak İçin Rudaw Kanalına Saldırı Düzenletti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yer alan “Rudaw Medya Grubu”nun Erbil’deki merkez binasına düzenlenen bombalı ve silahlı saldırı sonucunda 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin Rudaw Medya Grubu’ndan yayımlanan habere göre, henüz kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından el bombası atılarak ve silahla ateş edilerek düzenlenen saldırısı sonucu, halkla ilişkiler sorumlusu Halil Reşit ve 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı ifade edildi.

Haberde, “Rudaw Medya Grubu’nun Erbil kentindeki merkez binasına el bombaları ile yaylım ateşiyle yapılan saldırı sonucu 4 görevlimiz yaralandı. Bunun yanında binamızda da maddi hasar meydana geldi.” ifadeleri kullanıldı.

Saldırının gerçekleştiği binanın önündeki cadde güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatılırken, olayın soruşturulması ve faillerin ! bulunması için inceleme başlatıldığı aktarıldı.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw Medya Grubu, daha önce de birçok defa farklı grupların saldırılarına maruz kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.