Batı Şeria ve Kudüs’te yerleşimci siyonist terör çetelerinden saldırılar

  • 30 Mart 2022
  • 99 kez görüntülendi.
Batı Şeria ve Kudüs’te yerleşimci siyonist terör çetelerinden saldırılar

İsrail işgal rejiminin askeri güçleri ve polisleri tarafından özel olarak himaye edilen sözde sivil yahudi yerleşimci terör çeteleri dün (29 Mart Salı) akşam yine Filistin’in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırılar düzenlediler.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalci askerler tarafından korunan onlarca yahudi yerleşimci El-Halil’e bağlı İzna kasabası ile Ferşu’l-Heva yolunu birbirine bağlayan ana yola çıktı ve yoldan geçen araçları taşlamaya başladılar. Bu saldırıda bazı araçların camlarının kırıldığı belirtildi.

Kiryat Arba ve Neghout yerleşim merkezlerinde oturan yerleşimcilerden bazı çeteler de El-Halil’in doğusunda araçları taşladı ve bazı araçların camlarını kırdı, bazılarının da kaportalarına zarar verdiler.

Ramallah’ta ise Beyt İl yahudi yerleşim merkezlerinin çeteleri saldırı düzenledi.

Nablus’un güneyindeki Burin ve şehrin batısındaki Burka kasabalarında da yerleşimci çetelerin saldırılar düzenledikleri haber verildi.

Pazartesi akşamı da Ramallah’ın Sencel kasabasında ve El-Bire’nin kuzey giriş kısmındaki Za’tere askeri kontrol noktasında Filistinlilerin araçlarını taşlamışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.