Batı Şeria’da son bir haftada 7 Filistinli şehit oldu

  • 04 Ekim 2021
  • 203 kez görüntülendi.
Batı Şeria’da son bir haftada 7 Filistinli şehit oldu

Son bir haftada Batı Şeria’da en az 7 Filistinli, işgal askerlerince şehit edildi.

Resmi rakamlara göre, Batı Şeria’nın 56 noktasındaki çatışmalar ve saldırılarda en az 7 Filistinli şehit oldu.
Öte yandan Filistin’in resmi haber ajansı Vefa’nın (Wafa) yayınladığı rapora göre bu süre içinde yahudi yerleşimciler tarafından da 49 saldırı gerçekleştirildi. Ayrıca Batı Şeria’daki Beytlahim’in doğusunda 48700 dönüm arazi gasp edilirken, farklı bölgelerde 32 dönüm arazi de düzlendi.

Rapora göre işgal güçleri Eylül ayı içinde ikamet veya ticari faaliyet amacıyla kullanılan 7 binayı yıktı. Bunlardan biri Cenin vilayetinde bulunan mesken, 3’ü Nablus vilayetinde bulunan ve ticari amaçla kullanılan binalar, biri Kudüs’te bulunan mesken, ikisi de Beytlahim’de bulunan ve yine mesken olarak kullanılan binalar.

Rapora göre işgal yönetimi Beytlahim şehrinin batısındaki Bettir beldesinde dört Filistin vatandaşına üzüm bağlarının tahrip edileceği ve arazilerinin düzleneceği tebligatı yaptı.

Rapora göre işgal güçlerinin himayesi altındaki yahudi yerleşimciler tarafından Eylül ayı içinde, Batı Şeria ve Kudüs’te değişik bölgelerde 49 saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırılarda birçoğu çocuk olmak üzere onlarca Filistinli yaralanırken, Filistinlilerin mülklerine de büyük miktarlarda maddi zarar verildi. Yerleşimciler ayrıca Filistinlilerin dini kutsal mekanlarına da baskınlar düzenlediler. Yerleşimcilerin baskın düzenlediği dini ve tarihi mekanların içinde Mescidi Aksa ile Hz. İbrahim Camisi’nin yanı sıra Nablus’taki Sebastiya birinci sırada yer alıyor.

Raporda Eylül 2021 süresince Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyen yahudi yerleşimci sayısının 6117’ye çıktığı belirtildi. Toplamda 22 ayrı baskın düzenleyerek, Mescidi Aksa’nın haremi içinde dini birtakım ayinler ve ritüeller gerçekleştirdiler.

İşgal yönetimi Eylül ayı boyunca gazetecilere yönelik olarak da 8 saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılar sebebiyle 10 gazeteci yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.