Batı Yaka’da Dün Gece Gözaltına Alınan Hamas Üyesi Sayısı 50’ye Ulaştı

  • 09 Mart 2015
  • 737 kez görüntülendi.
Batı Yaka’da Dün Gece Gözaltına Alınan Hamas Üyesi Sayısı 50’ye Ulaştı

Batı Yaka’nın çeşitli vilayetlerinden gelen son bilgilere göre, Batı Yaka güvenlik birimlerinin dün gece İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerine ve üyelerine yönelik gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 50’ye yükseldi. Operasyonlar sırasında 10’dan fazla kişinin de ifade vermeye çağrıldığı bildirildi.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat ve Koruyucu Güvenlik birimleri dün gece Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Hamas liderlerini ve üyelerini hedef alan operasyonlar sırasında aralarında yaşlıların, öğrencilerin, gazetecilerin ve yazarların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Hamas Hareketi liderlerinden ve hareketin Filistin dışındaki sözcüsü Hüsam Bedran, Batı Yaka’da Hamas liderlerini ve üyelerini hedef alan siyasi gözaltı operasyonlarından Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah’ın sorumlu olduğunu söyledi.

Bedran, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonunun sona erdirilmesini ve uzlaşının tamamlanmasını isteyen FKÖ Merkez Kurulu üyelerini Batı Yaka’daki siyasi gözaltılar karşısında ne bir tavır ortaya koymaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.