Bedran: Filistin halkı direniş seçeneğini tercih ettiğini gösterdi

  • 31 Ekim 2015
  • 754 kez görüntülendi.
Bedran: Filistin halkı direniş seçeneğini tercih ettiğini gösterdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Husam Bedran, bugün Batı Yaka’nın El-Halil şehriyle diğer şehirlerde şehit cenazelerine katılan Filistin halkının direniş seçeneğini tercih ettiğini gösterdiğini belirterek, bunun aynı zamanda direniş için yapılmış bir referandum olduğunu söyledi.

Bugün (31 Ekim Cumartesi) basın açıklaması yapan Bedran, şehitler için yapılan törenin ve toplanan halkın işgalciye yaptığı her türlü zulüm ve baskının bu halkı direnişten uzaklaştırmayacağı mesajını verdiğini ifade etti.

Hamas lideri Bedran yaptığı değerlendirmede ayrıca, “Filistin halkı bu katılımla intifadayı öldürmeye çalışanlara şu mesajı verdi: Halkın tercih ettiği seçeneği boğma girişimleri asla başarılı olamayacak. İntifada amacına ulaşmadan ve hedeflerini gerçekleştirmeden asla durmayacak” dedi.

İşgal rejimi, Kudüs İntifadası’nda şehit olan ve işgal güçlerinin gasp ettiği şehit cenazelerinden 7’ini dün akşam teslim etti. Bunlardan 5’i bugün El-Halil şehrinde mahşeri kalabalık tarafından son yolculuklarına uğurlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.