Bercam; ABD’nin önünde yol ayrımı

  • 25 Ekim 2018
  • 1.186 kez görüntülendi.
Bercam; ABD’nin önünde yol ayrımı

İran’ın Londra Büyükelçisi Hamid Beidinejad, Amerika yönetimi Bercam nükleer anlaşmasını ihlal ederek kendini itibarsızlaştırdığını belirtti.

Çarşamba günü twitter hesabında Amerika yönetiminin Bercam konusunda bir yol ayrımı ile karşılaştığını belirten İran’ın lonra Büyükelçisi Beidinejad, Amerika yönetimi ya Bercam ve diğer uluslararası anlaşmaları ihlal ederek kendini itibarsızlaştırmaya devam etmesi, ya da Bercam nükleer anlaşmasına geri dönerek daha önce imzaladığı bu anlaşmaya bağlı kalması gerektiğini ifade etti.

Büyükelçi Beidinejad, ABD Başkanı Donald Trump Bercam nükleer anlaşması konusunda üçüncü bir seçeneği olmadığını vurguladı.

Bilindiği üzere ABD Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından tek yanlı olarak  çekildiğini ve İran’a nükleer yaptırımları yeniden dayatacaklarını ilan etti. Trump bu yaptırımların ilk turunu 6 Ağustos 2018’de dayattı ve şimdi de 4 Kasım tarihinde ikinci tur yaptırımları dayatmak istiyor.

Ancak Bercam nükleer anlaşmasının diğer tarafları Amerika Başkanı Trump’ın kararına karşı çıkarak bu anlaşmaya bağlı kalacaklarını ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.