Beşar Esad: Batılılar teröristleri Suriye’de tutmak istiyorlar

  • 15 Aralık 2016
  • 1.208 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Batılılar teröristleri Suriye’de tutmak istiyorlar

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, Batılı ülkelerin Suriye’de teröristlere destek vermelerini eleştirerek, batılı ülkelerin gerçekte teröristleri Suriye’de tutmak istediklerini söyledi.

Esad, dün gece Raşatoday TV kanalına verdiği demeçte, batılıların, Suriye ordusu ve müttefiklerinin  teröristlere ağır darbe indirdiklerini ve  bundan dolayı da, teröristleri kurtarmak ve Suriye’de tutmak için  onların bütün güçlerini kullandıklarını söyledi.

Beşar Esad, tarihi Tedmur kentinin  teröristler tarafından  ele geçirilmesi ve buraya saldırı konusunda batılılardan ses çıkmadığını belirterek, ‘Eğer bu şehir Suriye ordusu güçlerinin eline geçseydi,  Batılılar o zaman bu şehrin kültür mirasından  ve sivillerin durumunun kaygı verici olduğu gibi cümleleri ağızlarına alırlardı. Ama şimdi orada teröristler var ve Batılılar tarafından da hiç bir tepki yok” dedi.

Batılıların Halep zaferinin üstünü örtmeye ve yıpratmaya çalıştıklarını belirten Suriye cumhurbaşkanı, bundan dolayı onların Suriye ordusunun dikkatini  Halep’ten Tedmur’a çekmeye çalıştıklarını ama Suriye ordusunun ilerlemesini önleyemediklerini  ve onların bu çabalarının boşa çıktığını ve Halep’in kurtarıldığını söyledi.

Rus Televizyonları RUSYA 24 ve NTV’ye konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Halep’in kurtarılması ardından operasyonların durmayacağına dikkat çekerek, askeri operasyonların sadece teröristlerin silahlarını teslim etmeye ya da çıkmaya hazır olduklarını söyledikleri bölgelerde duracağının altını çizdi.

Esad, müzakereler sırasında askeri operasyonları durdurmayacaklarına dikkat çekerek çünkü teröristlere güvenmediklerini, her zaman söylediklerinin aksini yaptıklarını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı “teröristler yeniden güç kazanmak, silah ve mühimmat temin etmek için ateşkes istiyorlardı. Bu nedenle buna izin veremeyiz. Fakat belirli bir şey üzerinde anlaşmaya varabilirsek bunu yapabiliriz” dedi.

Tedmur’da çatışmaların devam ettiğine işaret el Esad, Tedmur’un tarihi ve arkeolojik açıdan önemli bir kent olduğunu, bununla birlikte civarındaki bölgelerin Suriye devleti ve halkının ekonomik çıkarları açısından önem taşıdığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.