Beşar Esad: Şehid Kasım Süleymani, ABD stratejisinin temellerini yıkmaya çalıştı

  • 07 Ocak 2022
  • 235 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Şehid Kasım Süleymani, ABD stratejisinin temellerini yıkmaya çalıştı

Suriye cumhurbaşkanı, her görev sırasında Şehit Kasım Süleymani’nin bölücü ve isyancı ABD stratejisinin temellerini yıkmaya çalıştığını söyledi.

El’Alem’e göre, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esed Perşembe günü, general Kasım Süleymani’nin şehadetinin ikinci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, ”Bu şehit, vatan ve insanlık için fedakarlık tohumlarını ekti ve bölgedeki Washington ve müttefiklerinin çıkarları için bir tehditti.” dedi.

Suriye Devlet Başkanı, Şehit Süleymani’nin suç planlarıyla bağlantılı tehlikesinin düşmanların farkında olduğunu vurgulayarak, Şehit Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in düşmanlarla yüzleşmenin temel taşı olduğunu kaydetti.

Beşar Esed, düşmanların Şehit Süleymani modelini bölgede ve dünyada yaymaktan korktuklarına dikkat çekerek, Şehit Süleymani’nin vaaz ettiği ahlaki ve liberal küreselleşmede kimsenin satın alınamayacağını vurguladı.

ABD’nin Şehit Süleymani modelini yaymaktan korktuğunu ifade eden bir suç işlediğini vurgulayan Esad, Süleymani’nin tarzına sadık kalmamız ve Suriye ile İran arasındaki işbirliğini artırmak için çalışmamız gerektiğini söyledi.

Esad, düşmanların iki ülke halklarının baskıcı kuşatmasını kaldırmak için Suriye ve Irak arasında hayati bir bağlantının tehlikesinin farkında olduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.