Beşar Esad: Suriye savaşı sadece askeri alanla sınırlı değil

  • 31 Ocak 2017
  • 1.081 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Suriye savaşı sadece askeri alanla sınırlı değil

Suriye Devlet Başkanı, bu ülkenin sürüklendiği savaşın sadece askeri alanı değil ekonomiyi de kapsadığını ve bu zor durumda sanayi faaliyetlerinin sürdürülmesinin olumlu bir karar olduğunu ifade etti.

Sana’nın haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, terör eylemlerinden dolayı zarar ve hasara uğrayan bazı Suriyeli sanayicileri kabul etti.

Beşar Esad bu görüşmede, maddi husranlara uğramalarına rağmen saldırıların karşısında dayanarak, faaliyetlerini devam ettiren sanayicilerin Suriye’nin onuru olduklarını bildirdi.

Esad, görüşmenin devamında, “Suriye’nin sürüklendiği savaş sadece askeri alanı değil ekonomiyi de kapsıyor ve bu zor durumda sanayi faaliyetlerinin sürdürülmesi olumlu bir karardır” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan da bu görüşmedeki sanayiciler, küçük çaplı işyerlerinin yeniden işletilmesiyle eski üretim düzeyine varmayı planladıklarını anlattı.

Bu görüşme, bazı kötü amaçlı muhalif basın organlarının Suriye Devlet Başkanı’nın rahatsızlığını bildirmelerine ters Şam’da yapılıp tüm bu iddiaları yalanladı.

Son zamanlardaki araştırmalara göre, sanayi sektörü Suriye krizinden en çok hasar görenler arasında ikinci konumda yer alıyor ve savaş etkisi altında bu ülkenin sanayi kapasitesinin yüzde 67’si tamamen tahrip edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.