Beşar Esad’dan Suriye’ye karşı döviz savaşıyla mücadeleye vurgu

  • 31 Mart 2021
  • 3.626 kez görüntülendi.
Beşar Esad’dan Suriye’ye karşı döviz savaşıyla mücadeleye vurgu

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye’nin dışında bu ülkenin milli para birimi liraya karşı yürütülen güdümlü savaşla mücadele vurgu yaptığı açıklamasında, bu durumdan nemalananların ağır bir şekilde cezalandırılmalarını istedi.

El Meyadin haber kanalının haberine göre, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Salı günü bakanlar kurulu oturumunda yaptığı konuşmada, son günlerde vatandaşların üzerindeki baskıları hafifletmek üzere çıkarılan yasalar ve bazı uygulamalar, ülkede hiç bir imkansız durum söz konusu olmadığı yönünde bir düşünceyi ifade ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Esad, belki tüm sorunlarımı çözümleyemeyeceklerini, fakat bazı sorunları çözerek vatandaşların üzerindeki baskıyı hafifletebileceklerini kaydetti.

Bu bağlamda yürütülen çalışmalara işaret eden Cumhurbaşkanı Esad, bu uygulamaların bir örneği Suriye’ye dayatılan döviz savaşı olduğunu, bu savaşta önemli başarılara imza attıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Esad, bu savaşta düşmanların silahlarını tanıdıklarını ve buna göre banka olarak bazı yöntemleri kullandıklarını, Suriye’ye dayatılan döviz savaşı daha çok psikolojik savaş türünden bir savaş olduğunu ifade etti.

Bu tür sorunlarla mücadele zaruretine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Esad, vatandaşlara döviz konusunda yaşananların Suriye’ye dayatılan askeri savaş kadar önemli olduğunu, zira bir o kadar ülkenin istikrarını ve güvenliğini tehdit ettiğini öğretmeleri gerektiğini belirtti.

Son günlerde ABD ve AB’nin dayattığı iktisadi yaptırımlar Suriye’nin milli para birimi liranın değer kaybına uğramasına sebebiyet verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.