Beşşar el Caferi: Türkiye Rejimi ve Batılı Kimi Taraflar Buna Rağmen Utanmıyor

  • 23 Mart 2016
  • 808 kez görüntülendi.
Beşşar el Caferi: Türkiye Rejimi ve Batılı Kimi Taraflar Buna Rağmen Utanmıyor

Cenevre’de Suriyeliler arasındaki dolaylı diyalog görüşmelerinde Suriye Arap Cumhuriyeti heyetinin bugün BM genel sekreterinin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile BM’nin Cenevre ofisinde toplantısı ardından heyet başkanı Beşşar el Caferi basın konferansı düzenledi.

Basın konferansında Caferi, de Mistura ile sabah toplantısının önemli ve yapıcı olduğunu belirtti. Caferi Suriye heyetinin toplantıda de Mistura’dan bir belge teslim aldıklarını ifade ederken, bu belgenin heyetin Suriye’ye dönüşü ardından Şam’da incelenip değerlendirileceğini, bir sonraki görüşme turunda da cevap verileceğini açıkladı.

Caferi Suriye heyetinin ilk görüşmelerin ilk toplantısında diyalogun gündem ve sürecine ilişkin resmi bir çalışma belgesini de Mistura’ya sunduğuna dikkat çekerken, bu bağlamda bir ilk olduğunu belirtti.

Dün Belçika’nın başkenti Brüksel’de bombalı terör eylemlerini gerçekleştirenler ya da daha önce Paris veya başka kentlerde terör eylemlerinde bulunanların bir kısmının ülkelerine dönmelerinden önce Suriye’de Suriye halkına karşı savaştıklarını ve masum sivilleri vahşice katlettiklerine dikkat çeken Caferi; bunların Suriye’deyken ‘silahlı muhalifler’ veya ‘ılımlı muhalifler’ olarak adlandırıldıklarına vurgu yaptı.

Suriye’nin dün Brüksel’de meydana gelen bombalı terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirten Caferi; bu saldırıların kimi tarafların izledikleri yanlış politikalar ve teröre göz yummalarının kaçınılmaz bir sonucu olduğunun da bir kez daha altını çizdi. Caferi teröre karşı ciddi, dürüst ve etkin bir mücadeleyle çabaların yoğunlaştırılması yönünde Suriye’nin çağrısını yinelerken, teröre destek veren devletlerin de bu desteklerini kesmelerine zorlanmaları önemine vurgu yaptı.

BMGK’den çıkan yan raporlarda Suriye’de halka karşı vahşet dolu suçlar işleyen binlerce yabancı teröristin bulunduğunun net ve açık bir şekilde belirtildiğine dikkat çeken Caferi; buna rağmen Türkiye rejimi ve Batılı kimi tarafların bunlara ‘ılımlı muhalifler’ adını vermekten utanmadıklarına vurgu yaptı.

Suriye Arap Cumhuriyeti heyeti bu gün sabah saatlerinde BM genl sekreterinin Suriye özel temsilcisi de Mistura ve yardımcılarıyla BM’nin Cenevre ofisinde bir toplantı düzenlemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.