Beşşar Esad: ABD Hedefine Ulaşamadığında Yaptırımlara Başvuruyor

  • 13 Ağustos 2020
  • 3.933 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: ABD Hedefine Ulaşamadığında Yaptırımlara Başvuruyor
Parlamentoda konuşan Suriye Cumhurbaşkanı, ABD’nin terörizmle güçlü bir bağı bulunduğunu ve ona her zaman ihtiyacı olduğunu söyledi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, meclisin üçüncü turunun açılış oturumunda, ülkedeki durum, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları ve bölgedeki gelişmeler hakkında konuştu.
Beşşar Esad, Suriye halkının savaş sırasında medya ve dev araçlar karşısında “eşi benzeri görülmemiş bir farkındalık” sergilediğini belirterek, savaşın hükümetin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesine engel olmadığını ve engellemeyeceğini söyledi.
Beşşar Esad, son parlamento seçimlerini ülkedeki koronavirüs şartları nedeniyle farklı olarak nitelendirdi ve bu koşullara rağmen seçim sahnesinde ulusal rekabet ve hareketlerin var olduğunu ifade etti ve parlamentonun başarısının halkın yürütme organlarıyla arasındaki güçlü bağlara sahip olmasına bağlı olduğunu belirtti.
Suriye Cumhurbaşkanı, ABD’nin Sezar Yasası olarak adlandırılan Suriye’ye yönelik yaptırımlarına değindi ve bu yaptırımların ABD’nin Suriye’ye yönelik eylemlerinden ayrı olmadığını ve Washington’un hedeflerine ulaşamadığında yaptırımlara başvurduğunu söyledi.
Amerika terörizme bağımlıdır ve buna ihtiyacı vardır
Beşşar Esad şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika Birleşik Devletleri’nin IŞİD de dahil olmak üzere bölgede teröristlere ihtiyacı var ve bu ülkenin yaptırımları aslında teröristlere verdiği desteğinin beyanıdır. Teröristler görevlerinde başarısız olduklarında, ABD gerginliği tırmandırıyor.’
Suriye Cumhurbaşkanı konuşmasının başka bir bölümünde, Suriye’nin bazı bölgelerinde gerçekleşen son İsrail hava saldırılarına değindi ve şunları söyledi: ‘Tüm bu eylemler terörizmi destekleme doğrultusundadır. Örneğin Deyrizor’a yapılan hava saldırılarında İsrailliler IŞİD unsurlarının bu şehirdeki hareketlerini kolaylaştırmak istedi.’
Beşşar Esad, üretimin ve kendi kendine yeterliliği artırmanın ABD’nin Suriye’deki ekonomik ablukasına pratik ve uygun bir yanıt olduğunu belirtti ve az da olsa milliyetçiliğe sahip olanların çözüm yollarında başarısız olmayacağını ve bu yaptırımlara boyun eğmemesi gerektiğini söyledi.
Esad: Orduyu desteklediğimiz gibi ulusal para birimini de desteklemeliyiz
Suriye Cumhurbaşkanı, ABD’nin ekonomik yaptırımlarının Suriye üzerindeki etkilerine değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Washington yetkililerinin iddialarının aksine bu yaptırımlar en çok Suriye halkını yaraladı.
Teröre karşı savaşta, tıpkı ordunun yanında olduğumuz ve iyi ilerleme kaydettiğimiz gibi, ulusal para birimini de desteklemeliyiz, bu destek onun değerini güçlendirebilir. Hükümetin Suriye lirasını destekleme planı eski değil ama savaş planının bir parçası olduğu için detaya girmek mümkün değildir.’
Yolsuzlukla savaşmak için darağacına ihtiyacınız yoktur
Suriye Cumhurbaşkanı, ülkedeki yolsuzlukla mücadele çabalarına değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu konunun üstesinden gelmek için yasaya ihtiyaç vardır ve yasa, bir belge ve gerekçeyle yolsuzluğu ortadan kaldırabilir. Yolsuzlukla mücadele için asla bir darağacı kurulmayacaktır, ancak yasalar değiştirilmelidir ve yolsuzluğa karşı pratik eylemler şarttır.’
Siyonist düşmanı İhvancı Türkiye’den ayırmak zorlaştı
Beşşar Esad konuşmasının devamında Türkiye’nin Suriye’deki eylemlerini eleştirerek şunları söyledi: ‘Türkiye’nin eylemleri Siyonist rejimin eylemlerine benziyor ve hatta bazı durumlarda Siyonist düşmanı İhvancı Türkiye’den ayırmak bile zor.
Suriye hükümeti ve ordusu savaşa girdiğinde yerli ve yabancı teröristler arasında ya da Siyonistler ve Amerikalılar arasında hiçbir fark gözetmeyecektir.’
Suriye Cumhurbaşkanı, İran ve Rusya’nın terörizme karşı savaşta Suriye’ye dost ülkeler olarak yaptıklarını takdir etti ve şu ifadelerde bulundu: ‘İran ve Suriye’deki dostlarımızın girişimi ilerletme çabalarına ve samimi eylemlerine rağmen, ABD temsilcileri, Türkiye ve temsilcileri sayesinde, görüşmelerde herhangi bir girişimi veya planı siyasi bir saçmalığa dönüştürdüler. Ancak yine de diyaloğa ve siyasi sürece inanıyoruz.’
Beşşar Esad, Siyonist rejimi terörizmin kaynağı olarak nitelendirdi ve Filistin’in her zaman Suriye’nin dış politikasının önemli ve temel bir meselesi olacağını söyledi.
Golan Suriye’ye aittir
Suriye Cumhurbaşkanı, işgal altındaki Golan Tepeleri’ni Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçası olarak nitelendirdi ve yasadışı işgalci rejimin onu topraklarına katma konusundaki kararının onu Suriye’den ayıramayacağını ve onun statüsünü değiştiremeyeceğini söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.