Beşşar Esad: BM Amerikanın oyuncağı

  • 22 Temmuz 2016
  • 934 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: BM Amerikanın oyuncağı

Suriye cumhurbaşkanı BM’nin halihazırda Amerikanın oyuncağı olduğunu ve ondan istediği ölçüde yararlandığını dile getirdi.

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad Amerikanın BM’ı kendi çıkarları uğruna bir araç olarak kullandığını Rusların Suriye ordusunu ülkedeki teröristlerle mücadele etmeleri için desteklemeye karar verdiklerinde bölge denklemlerinin Ameirka ve teröristlere karşı değiştiğini belirtti.

Beşar Esad BM’in altyapısını şiddetle eleştirerek Rusya ve Çİnin izledikleri tutumları BM’in Amerikanlaşmasını engellediğni belirtti.

Suriye cumhurbaşkanı ülke ordusunun en öncelikli hedefi teröristlerle mücadele olduğunu Suriyeye karşı savaşın teröristlerle karşı karşıya gelmekle sınırılı kalmadğını üstelik ülke aleyhinde iktisadi ve siyasi savaşın uygulanmakta olduğunu dile getirdi.

Amerikanın Suriye ile ilgili programının sadece ülkenin zayıflaması olmadığını üstelik Amerika hükümetinin kendi çıkarları uğruna hareket ettiğini sözlerine ekledi.

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad ülke aleyhindeki savaşa 100 ülkeden vatandaşların katıldığını Arabistan, Katar ve Türkiyenin batılı devletler özellikle Fransa ve Ameikanın gözetiminde teröristleri yoğun bir şekilde mali ve lojistik yönden deskeklemeye devam ettiklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.