Beşşar Esad: Suriye ve bölge halkı İran’a güvenmektedir

  • 04 Eylül 2015
  • 858 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Suriye ve bölge halkı İran’a güvenmektedir

İRİB’in bildirdiğine göre dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan dün Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile Şam’da yaptığı görüşmede İran’ın terörizme karşı Suriye halkı ve hükümetine desteğini vurguladı.

Emir Abdullahiyan Beşşar Esad ile görüşmede İran’ın bölgede terörizm ile mücadelenin güçlenmesi ve Suriye’de huzurun sağlanması için hiçbir çalışmadan geri kalmayacağını belirtti.

Dışişleri bakan yardımcısı ayrıca Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile düzenlediği ortak basın toplantısında Beşşar Esad ile görüşmesini olumlu ve yapıcı olarak değerlendirdi.

Emir Abdullahiyan Suriye cumhurbaşkanının ülkede vahdetin sağlanması ve krizi aşma döneminde önemli olduğunu ifade etti.

Beşşar Esad da İran’ın bu ülkede siyasi krizin çözümlenmesindeki çalışmalarını olumlu karşılarken Suriye ve bölge halkının, İran’ın onların ülkülerine destek bağlamındaki rolüne güvendiğini belirtti.

Emir Abdullahiyan ve Beşar Esad bazı bölge ülkelerinin terör gruplarına verdikleri desteği kınarken, bu ülkede 5 yıllık krizin aşılması için bazı bölgesel ve uluslararası tarafların siyasi müzakereleri faaliyete geçirme çalışmaları hakkında fikir teatisinde bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.