Beşşar Esad: Tekfirci İdeoloji, Milletin Varlığına Tehdit Teşkil Ediyor

  • 20 Mayıs 2015
  • 794 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Tekfirci İdeoloji, Milletin Varlığına Tehdit Teşkil Ediyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad, bugün Şam’ın ev sahipliğini yaptığı 19. Arap Öğretmenler Birliği genel konferansına katılan sekretarya üyeleri ve birliğe tabi kurum başkanlarını kabul etti.

Kabulde Cumhurbaşkanı el Esad; günümüzde milleti hedef alan en tehlikeli şeyin, milli kimlik ve kültürü dejenere etme çabaları olduğunu belirtti. El Esad milli kültür ve kimliği korumakla birlikte bu kimliğe idrakin derinleştirilmesinde muhtelif Arap ülkelerindeki eğitim-öğretim kurumları ve sivil halk örgütlerin misyonuna dikkat çekti. Bu kurum ve örgütlerin Arap dilinin muhafaza edilmesiyle birlikte  yeni nesillerin karanlık tekfirci ideolojiyle temsil olan kültürel işgale karşı güçlendirilmesindeki önemine ışık tutan el Esad; karanlık tekfirci ideolojinin milletin varlığına tehlike teşkil ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı el Esad; muhtelif örgütleri kapsayacak geniş toplantılar düzenleme ve rollerinin bütünleşmesi aracılığı ile sivil halk örgütleri çalışmalarının kurumsallaştırma gereğinin altını çizdi. Bu örgütlerin üstlendikleri rolün önemine işaret eden el Esad; temsil ettiği muhtelif kesimlerin vizyon ve çıkarlarını savunduğuna dikkat çekti.

Görüşmede Arap öğretmenleri temsilcileri ise 19. Genel konferanslarını Şam’da düzenlemeleriyle; hırçın bir terör saldırısına maruz kalan Suriye ile tam dayanışmalarına dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Suriye’nin milli tutumları ve bağımsız kararına tutunması nedeniyle tüm bu hırçın teröre maruz kaldığını ifade eden Arap öğretmenler; Suriye’nin halkının ve ordusunun mücadeleleri sonucunda krizden zaferle kurtulacağına ilişkin gönül rahatlıklarını kendi devletlerine aktaracaklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.