Birinci Filistin İntifadası’nın 29’uncu Yıldönümü

  • 09 Aralık 2016
  • 894 kez görüntülendi.
Birinci Filistin İntifadası’nın 29’uncu Yıldönümü

Filistin halkının asla boyun eğmeyeceğini ve bilincinin yok olup gitmeyeceğini gösteren Birinci Filistin İntifadası’nın 29’uncu yıldönümü.

Filistin halkı 8 Aralık 1987’de Batı Yaka ve Gazze Şeridi’ndeki tüm kentlerde, köylerde ve mülteci kamplarında işgalcilere karşı ayağa kalktı.

İşgal güçleriyle yaşanan çatışmalar yeni bir dönemin kapısını açarken bu yeni dönem kısa sürede başta İzzeddin El-Kassam Tugayları olmak üzere direniş gruplarının doğumuna şahit oldu.

İşgalci bir sürücünün 8 Aralık 1987’de Beyt Hanun “Erez” Kapısı yakınlarında Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya sakinlerinden bir grup işçiye çarpması sonucu dört işçi şehit oldu ve diğerleri de yaralandı.

İşçilerin ölümü Filistinlilerin işgalcilere karşı içlerinde biriktirdikleri öfkenin patlamasına neden oldu ve cenaze törenleri protesto gösterilerine ve işgal güçleriyle çatışmalara dönüştü.

İşgal güçlerinin gösterilere sert bir şekilde müdahale etmesi ve çatışmalarda yeni şehitlerin düşmesi nedeniyle intifada kısa sürede işgal altındaki toprakların her yanına yayıldı.

Gözlemciler Birinci İntifada’nın işgal güçlerinin yıllarca yok etmeye çalıştığı Filistin davasını yeniden gündeme taşıdığı görüşünde.

İşgal güçlerinin Filistinlilere yönelik terörünün artması, yeni bir mücadele metodunun ortaya çıkmasına yol açtı. İzzeddin El-Kassam Tugayları ve diğer direniş grupları işgalcilere yönelik şehadet eylemlerini başlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.