Blinken: Nükleer Anlaşma’dan ayrılmak Amerika’yı inzivaya itti

  • 04 Aralık 2021
  • 529 kez görüntülendi.
Blinken: Nükleer Anlaşma’dan ayrılmak Amerika’yı inzivaya itti

ABD Dışişleri Bakanı dün yaptığı açıklamada, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmasının bu ülkenin inzivaya itilmesine neden olduğunu itiraf etti.

Anthony Blinken Reuters’e verdiği demeçte, “ABD’nin  Donald Trump’ın başkanlığı sırasında Nükleer Anlaşma’dan çekilmesinin büyük bir hata olduğunu belirtirken, Washington’un İran ve Nükleer Anlaşma’yla ilgili sürekli abartılı taleplerini yineleyerek, Tahran’ın Viyana görüşmelerinde ciddi olmadığını iddia etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de, Washington’ın İran ile 4+1 grubu arasındaki görüşmelerin Viyana’da sona ermesinin ardından her zaman diplomatik bir yaklaşım umduğunu iddia ederek, ABD Başkanı Joe Biden’ın Washington’un Nükleer Anlaşmaya geri dönmesini istediğini de sözlerine ekledi.

İran ile 4+1 grubu arasındaki yeni müzakere turu, Pazartesi günü IAEA Ortak Komisyonu’nun Viyana’da yaptığı toplantıyla resmen başladı ve dün sona erdi.

İran, 4+1 ve Avrupa Birliği temsilcilerinin Viyana’daki Coburg Otel’de katıldığı IAEA Yönetim Kurulu Karma Komisyonu’nun Cuma günkü toplantısında, katılımcılar bu müzakere turunda elde edilen sonuçları ve kaydedilen ilerlemeyi gözden geçirdiler.

Viyana’daki İran heyeti, Çarşamba gecesi “Baskıcı yaptırımların kaldırılması” ve “nükleer sorunlar” başlığıyla teklif ettiği metinleri karşı tarafa sundu:

Bazı delegasyonların istişare etmek ve yeni talimatlar almak üzere başkentlerine dönme talebinin ardından, heyetlerin başkentlerinden döndükten sonra görüşmelerin önümüzdeki hafta yeniden başlaması kararlaştırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.