BM Genel Sekreteri: İsrail Kudüs’de Etnik Temizlik Yapıyor

  • 17 Aralık 2015
  • 932 kez görüntülendi.
BM Genel Sekreteri: İsrail Kudüs’de Etnik Temizlik Yapıyor
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İsrail’in işgal altındaki Kudüs’ta tam manada bir etnik temizlik siyaseti icra etmekte olduğunu bildirdi.

Rusiya el-Yevm televizyonunun bildirdiğine göre BM Genel sekreteri Ban Ki Moon, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da düzenlenen “Uluslararası Kudüs Konferansı”na gönderdiği ve dün temsilcisi tarafından okunan mesajında, işgal altındaki Filistin topraklarında Filistin halkının kin ve nefretinin asıl sebebinin İsrail rejiminin tutum ve davranışları olduğunu bildirdi.

Bu mesajın bir bölümünde, İsrail’in doğu Beytul Mukaddes bölgesini 1967 yılında öteki işgal bölgelere ilhak ettiğini ve şimdi de daha fazla bölgeleri işgal altındaki kesimlere ilhak etme ve daha Fazla Filistinliyi bölgeden çıkarma peşinde olduğu belirtilmiştir

Öte yandan bir diğer haberde ise Ban Ki-Moon’un, Gazze’de BM binasına saldırı karşısında dehşete düştüğünü bildirdiği haber verilmekte.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Gazze’de BM’nin işlettiği bir okula yapılan ve kadın ile çocukların öldüğü saldırı karşısında dehşete düştüğünü bildirdi.

Ban’ın açıklamasında, “Koşullar hala belli değil. Ben olayı şiddetle kınıyorum. BM görevlisi, kadın ve çocuklar da dahil çok sayıda kişi öldü.” denildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de BM’nin Filistinli mülteciler için sığınak olarak kullandığı bir okulu vurması sonucu 15 kişinin şehid olduğunu, 200 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail Radyosu ile ölenlerin çoğunun çocuklar olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.