BM Genel Sekreteri: Yemen savaşının asıl kurbanları sivillerdir

  • 21 Eylül 2018
  • 1.276 kez görüntülendi.
BM Genel Sekreteri: Yemen savaşının asıl kurbanları sivillerdir

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün gece yaptığı açıklamada, Yemen savaşının başlıca kurbanlarının siviller olduğunu söyledi.

António Guterres’e göre, Yemenli vatandaşlar, Yemen’deki savaşın en büyük kurbanı olurken Yemen’de Arabistan’ın liderliğindeki koalisyon güçlerinin sivil ayrımı yapmadan saldırıları Yemen’de büyük can ve mal kaybına neden oldu.

BM genel sekreteri Yemen’deki durumu çok büyük bir insani facia olarak nitelerken mart 2015’ten bu yana Yemen’e düzenlenen saldırılarda bu zamana kadar en az 14 bin sivil öldü, onbinlercesi yaralandı, Yemen’in altyapısı ise büyük oranda kullanılamaz hale geldi.

Öte yandan İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Save the Children, Suudi rejimi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin operasyonlarını sürdürdüğü Yemen’de milyonlarca çocuğun savaş nedeniyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlanan raporda, ülkede nüfusun halen yaklaşık 3’te 2’sinin açlıkla karşı karşıya bulunduğu, koalisyon güçlerinin kuşatma altına aldığı Hedide şehrinin düşmesi ve limanının kapanmasıyla bu sayının daha da artabileceği ifade edildi.

Yemen’e gelen insani yardımların yüzde 80’inin Hedide Limanı üzerinden ülkeye ulaştığına dikkati çekilen raporda, olası işgalin yardım sevkiyatını sekteye uğratacağının, gıda ve yakıt fiyatlarını daha da artmasına yol açacağının altı çizildi.

Bu durumun ülkedeki 1 milyon çocuğu daha açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakacağı belirtildi.

BM Genel Sekreteri: Yemen savaşının asıl kurbanları sivillerdir Konusuna Ait Etiketler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.