BM genel sekreterinden nükleer anlaşmayla ilgili önemli açıklama

  • 28 Haziran 2018
  • 1.556 kez görüntülendi.
BM genel sekreterinden nükleer anlaşmayla ilgili önemli açıklama

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güvenlik Konseyinde ABD’nin çekildiği İran nükleer anlaşmasına ilişkin konseyin 2231 sayılı kararının uygulanmasına yönelik Amerika’nın bu anlaşmadan çekilmesinin esef verici olduğunu ve bu anlaşmanın uluslararası toplum tarafından uygulanması çağrısında bulundu.

İRNA’nın haberine göre, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi’ne 2231 sayılı bildiriyle ilgili olarak her 6 ayda bir sunduğu kendi raporunda 2015’den beri uygulamada olan nükleer anlaşma sürecince İran’ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine tam bağlı kaldığının 11 kez teyit edildiğini bildirdi.

Bu arada Fransa’nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre ise Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun İran’ın nükleer anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirdiğini onayladığını hatırlatarak, bu anlaşmanın bölgenin istikrarı için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Delattre, İran nükleer anlaşmasının başarısız olmasının ise ağır sonuçları olacağı uyarısını yaptı.

İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce de nükleer anlaşma konusunda İngiltere’nin  nükleer anlaşmanın yürürlüğüne destek vereceğini ve diğer ülkelerle birlikte İran’la iktisadi ilişkilere devam edeceğini söyledi.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da, İran’ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kaldığını ve Moskova’nın bu anlaşma çerçevesinde kalacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.