BM İran’na, Afgan Çocuklarına Eğitim Hizmetlerinden Dolayı Teşekkür Etti

  • 05 Mart 2018
  • 1.262 kez görüntülendi.
BM İran’na, Afgan Çocuklarına Eğitim Hizmetlerinden Dolayı Teşekkür Etti

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin İran Ofisi Başkanı, İran’ın Afgan çocuklarına eğitim hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin İran Ofisi Başkanı İrina Cornici bugün Buşehr’de kapanış merasimi düzenlenen 5. Afganoloji Festivali’nde yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti yetkililerinin çaba ve gayreti ile düzenlenen bu festivalin Afgan öğrencilerin kendi ülkelerini daha fazla tanımaları için bir yol olduğunu kaydetti.

Cornici sözlerinin devamında, sağlık ve eğitim sektörlerindeki hizmetleri, yaklaşık 500 bin Afgan öğrencinin İran okullarında eğitim görmelerinin İran’ın Afgan vatandaşları için yaptığı önemli işlerden sayıldığını ifade etti.

Yabancı Uyruklu Göçmen ve Vatandaş İşlerden sorumlu İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Ali Salihi Necefabadi de festivalde yaptığı konuşmada, geçen 40 senede Afganistan’a yapılan zulümlere işaretle, bugün Suriye ve Yemen’de başka tağutların İslam ülkelerini işgal edip, yağmalamaya çalıştığını, BM’nin bu bağlamda bir şeyler yapması gerektiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.