BMGK’da yaşanan durum, Yemen’e saldıranlara destek verme yönünde çirkin bir girişimdir

  • 28 Şubat 2018
  • 997 kez görüntülendi.
BMGK’da yaşanan durum, Yemen’e saldıranlara destek verme yönünde çirkin bir girişimdir

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İngiltere’nin pazartesi gecesi Güvenlik Konseyi’nde İran’ın Yemen’e silah gönderdiği yönünde boş iddialarla İran aleyhinde bildiri metni planına işaretle, ‘BM Güvenlik Konseyi’nde yaşanan durum, Yemen’in saldırganlarına destek verme yönünde çirkin bir girişimdir’ dedi.

Dün akşam Bulgaristan’a giden Zarif, muhabirlere yaptığı açıklamada, Amerika ve müttefiklerinin sözkonusu İran aleyhinde boş suçlamalarının temelinde Yemen aleyhinde cinayetleri desteklemenin üstünü örtmenin bulunduğunu kaydetti.

Zarif, Yemen’de buhranın başlamasının daha ilk günlerinden İran’ın buhranın ancak siyasi yolla çözümleneceğini ve bu doğrultuda da 4 maddelik bir öneride bulunduğunu hatırlattı.

İran dışişleri bakanı Zarif, sözkonusu dört maddelik planın, Yemen’de derhal ateşkesin sağlanması, insani yardımların gönderilmesi, Yemenlilerin kendi aralarında diyalog sağlanması ve çeşitli parti ve grupların da içinde yer alacağı bir hükümetin kurulması olduğunu bildirdi.

Bilindiği gibi Arabistan mart 2015’de, BAE, Amerika, İngiltere ve Fransa’nın desteğiyle Yemen’e saldırmış ve bu ülkeyi hava, kara ve denizden muhasara altına almış ve bu zamana kadar düzenlediği saldırılarda da on binlerce sivil ölmüş ve yaralanmış, milyonlarca Yemenli de evinden barkından olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.