Bölgede barış ve istikrar, İran ve Türkiye’nin ortak görüşü

  • 11 Şubat 2016
  • 993 kez görüntülendi.
Bölgede barış ve istikrar, İran ve Türkiye’nin ortak görüşü
İran ve Türkiye dışişleri bakan yardımcıları, bölgede barış ve istikrarın kurulması zaruretine vurgu yaptı.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran dışişleri bakanı yardımcısı İbrahim Rahimpur ve Türkiye dışişleri bakan yardımcısı Umit Yalçın dün Ankara’da bölgenin en önemli konuları ve iki ülke arasında ortak siyasi, ekonomi, ticari, güvenlik, konsolosluk ve kültürel ilişkiler sürecini ele aldılar.

Umit Yalçın Tahran-Ankara ilişkilerinin her zaman muteber ve resmi kanallardan faal bir şekilde devam ettiğini, bazı bölgesel meselelerde görüş ayrılıkların dışında, son yıllarda iki ülke ilişkilerinin siyasi, ekonomik, kültürel alanlarda geliştiğini belirtti.

İran dışişleri bakan yardımcısı ibrahim Rahimpur da İran ve Türkiye halkları arasında tarihi, siyasi ve kültürel güçlü ikişkilere işaretle, BERCAM nükleer anlaşması ardından İran ve Türkiye ilişkilerinin güçlenmesi için yeni fırsatların oluştuğunu ifade etti.

Bahreyn, Suriye ve Yemen krizlerine değinen Rahimpur, bölgede terörizmin yayılması ve bölgede barış, istikrar ve huzurun sağlanması önemine işaretle, bölgenin bundan fazla gerginliğe dayanamayacağını söyledi.

Rahimpur İran ve Türkiye’nin ortak işbirliği ile Suriye, Yemen ve Irak’ta krizin sona ermesi ve terörizm ile mücadelede kilit rol oynayabileceklerini belirtti.

Her iki yetkili ayrıca üst düzey yetkililer arasında yapıcı siyasi görüşmelerin devamına da vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.